maandag 14 september 2015

Boven Tricot

Als het hoofdje af is, knip ik uit roze tricot een lapje om het hoofdje mee te overtrekken. De breedte bepaal ik door de tricot af te passen over het gezicht. De horizontale lijn over de ogen goed aan laten sluiten en dat de steekrichting van de tricot verticaal loopt.
De lengte bij een lijsje is: 2 x de lengte van het hoofd plus 2 รก 3 cm. extra. De tricot dubbel leggen en de bovenkant iets afronden.
Begin bovenaan met de korte kant, aan de vouw. Rijg dit tot aan de volgende afronding, iets aantrekken en met een klein steekje vastzetten dan de lange kant dichtnaaien met een stiksteekje, (niet te klein) met ½ cm. naad. Daar waar de tricot overgaat in het lijf, iets meer naar binnen naaien. Er komt dan verder naar beneden toe een naad van 1 a 1½ cm.
De “roze kous” over het hoofd trekken, de naad midden achter. Met een stevige draad het geheel bij de hals afbinden en dan eventuele plooitjes naar achteren wegwerken. De onderkant afwerken met een ronding, waar de armpjes later op vast gemaakt worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten